Het hele jaar door zetten vrijwilligers van Scouting Neede zich in om het Kampeerterrein te onderhouden. Gras maaien, slechte bomen kappen, houten trappen herstellen, kampvuurkuilen onderhouden, jonge bomen planten, paden vrijhouden en nog veel meer.

Twee maal per jaar wordt er een bosweekend georganiseerd om met alle leden, ouders, kader en andere vrijwilligers samen een hoop klussen tegelijk aan te pakken Dit gebeurt in het weekend waarin de zomertijd of wintertijd ingaat. De bosweekenden staan bekend om hun gezelligheid. Ook krijgt iedereen, van Bevers tot Explorers en leiding, de kans om nieuwe dingen te leren. Bevers, Welpen en Scouts leren veilig werken met een schep, zaag, bijl en ander gereedschap. Explorers krijgen de kans om eens aan de slag te gaan met de bosmaaier en dankzij op locatie behaalde zaagbrevetten kunnen ook de kettingzagen ingezet worden bij het grote onderhoud.
Ben je geïnteresseerd en heb je zin om een weekend mee te helpen, stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderstaande foto's geven een kleine impressie van het bosweekend.

          

           

 

Door droogte de boomschorskevers waren veel fijnsparren aangetast. Na het kappen van de slechte bomen zijn jonge douglas en acacia boompjes herplant. Een grote klus voor de bosstichting.